Satakunnassa on monipuolista elintarviketuotantoa. Maakunnasta on kuitenkin puuttunut elintarviketeollisuuden ja ruoantuotannon osaamisen kasvattamiseen tähtäävä ammattikorkeakoulutasoinen koulutus.

Nyt koulutustarpeeseen vastaa Satakunnan ammattikorkeakoulu, joka tarjoaa syksystä 2023 lähtien elintarvikealalle suuntautuvaa AMK-insinöörikoulutusta. Koulutus on suunniteltu kiinteässä yhteistyössä alan yritysten kanssa.

Vuonna 2021 Pyhäjärvi-instituutin tekemässä elintarvikealan yritysten osaamistarvekartoituksessa tuli selvästi esille puute koulutustarjonnassa. Koulutuksen suunnittelussa ovatkin olleet Pyhäjärvi-instituutti, Rauman kauppakamari ja maakunnan elintarvikealan vahvat toimijat: Apetit, HKScan, Honkajoki Oy, Kivikylän Kotipalvaamo Oy, Landeli Oy, Länsi-Kalkkuna Oy ja Sucros Oy. Opetus tullaan toteuttamaan lähellä työelämää. Harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikat ja erilaiset projektitehtävät värittävät opintoja ja yrityselämä on luvannut myös vierailevia luennoitsijoita opintoja täydentämään.

SAMK käynnistää elintarviketuotannon insinöörikoulutuksen - Ecofood